rok 2004 - Konzultace s Cíťou ohledně tábora - výměna mailů

12.06.2004 07:36

Průvodní dopis
Vybavení na skautský tábor
• Spací pytel (teplý) + deka na postel + karimatka + polštářek
• Ešus (kastrůlek, miska) + lžíce (příbor) + hrneček (vše řádně označit).
• Skautská průkazka, občanský průkaz (kdo má).
• Kompletní skautský kroj (košile, šátek, kalhoty dlouhé, sukně nebo kalhoty krátké), světlušky – šátek, kalhoty dlouhé, sukně nebo kraťasy v přírodních barvách.
• 2 teplákové soupravy + 1 tepláky nebo šusťáky, oblečení na spaní, pláštěnka, svetr, mikina, větrovka, nebo teplejší bunda, sportovní oblečení, 2-3 trička, kraťasy, oddílová trička (kdo má), 7 x ponožky, 2x silné ponožky, holinky!!!, sportovní obuv, sportovní letní obuv (sandály)
• 2x ručník + žínka , utěrka na nádobí,
• plátěná čepice !!!, plavky (nějaké starší), sluneční brýle, opalovací krém, přípravek proti komárům !!!
• hygienické potřeby – mýdlo, kartáček, pasta, hřeben, krém,...
• prací prostředek (mýdlo, prášek, pasta...),
• spodní prádlo (dostatečné množství), kapesníky
• blok, tužka, kreslící potřeby, fixy, tempery, vodovky, štětec, provázek – 3m, šicí potřeby, nůžky, ostrý nůž do kuchyně, toaletní papír, hadr na boty, kolíčky, skautský zápisník, KPZ, ramínko na kroj, igelitový pytel na špinavé prádlo, baterka + náhradní baterie a žárovka, hudební nástroj, oddílový zpěvník, kapesné max. 50,- Kč, pravidelně užívané léky
• Malý batoh, láhev na pití, velký batoh.
V případě dotazů, pište na terka.cita@centrum.cz (...)

Moje reakce: Plotoše máme dotas, tak případně píšáme na e-mayl terka.cita@centrum.cz. Zajímalo by nás , kolik many a na jaky ucet ten tabor zaplatit, dale pak jestli staci: studeni spačak, ne comp letni skautzky kroj, jen 6x ponošky, misto holynek pohorki, mladsi plavky, kreslyci potrebi, ktery nekreslej, igelitová tažka na žpinavé prádlo-pitle dožli.Pak se chceme zeptat, kolik těch hude. nástrojú, proš neperem kola, jestli musyme mýt ty tempery, štětes a vodofky a taky tu šárofku do batelky, pokud ma paterka dyodi a čo robiť, kdyš teraz nemame 50,-Čk, ale mame po kapsach 51,50 Čk. Dýki moš.
S.P.:Myšlime, še ten tapor neztihnem saplatit fšas.
My, hodní klásní Skšítek, 12.6. 2004

Cíti reakce
Ahojky Skritku, jsem rada, ze ve svych sesti letech uz obsluhujes pocitac a je videt, ze ti rodice davaji plnou duveru, nebot v tvem veku je obvykle, ze se na podobne veci ptaji spise rodice. Tak tedy cislo uctu strediska je toto 1483749001/2400, zaplat prosim 1700,- Kc, co nejdrive. Je mi jasne, ze do konce kvetna to uz nestihnete, tak kdyby to bylo alespon do zacatku prazdnin. Dale jestli si vezmes teply nebo studeny spacak je ciste na tobe, az ti bude v noci zima, tak ja ti svuj urcite pujcovat nebudu. Kompletni skautsky kroj by bylo zahodno si vziti, lec nikoho k tomu nutit nemuzeme a pokud ti bude chybet neco jineho nez kosile ci satek, budeme to tise tolerovat. Jen si prosim neber ke kroji cervene kratasy s fialovymi puntiky. Kolikatery si vezmes ponozky je taktez tvoje vec, chapu, ze pokud doma sedm paru ponozek nemas, tak kvuli taboru si je kupovat nebudes. Misto holinek si klidne pohorky vzit muzes. Kreslici potreby si vezmi, jenom pokud kreslej, misto holynek pohorki, mladsi plavky, kreslyci potrebi, ktery nekreslej, vodovky ani tempery nemusis, na spinave pradlo si klidne vezmi kyblik, hlavne, kdyz poznas, co je spinave a co ne. Hudebnich nastroju vezmi co nejvic, nedoporucuji brat napr basu ci klavir, ale kterykoliv jiny prenosny nastroj je vitan. Kola nebereme, protoze jsme se dohodli, ze je proste nevezmeme, ale ja si ho treba beru. Proste jsme se shodli, ze na nich stejne vetsinou moc nejezdime, takze je tam tahneme zbytecne, tak to letos zkusime bez nich. Pokud mas neco proti tomu, tak napis a treba ti udelime vyjimku a pokud jses na kole opravdu tak zavisla, budes si ho moct vzit s sebou. Penez si vezmi kolik chces, zvlaste, pokud budes chtet podplacet vedouci. Myslim, ze se ani moc zdrahat nebudou a tu sluzbu v kuchyni ti prideli za velmi nizky poplatek. Mej se krasne, pekne se uc ve skole psat a pravidla pravopisu a doufam, ze se uvidime na tabore.
Cita - vedouci tabora skautek :)

Má reakce
Nynčko jsem zahájila učbu, ale byla jsem povinna vysunouti slovník jazyka českého z let padesátých. Nuže ji musím poprositi, aby omluvila některaký můj nedostatek ve větě české, obzvláště nesprávnosti syntaktické. Ve svých šesti letech sic plně obsluhuji počítač, ale se střípkem si nevědouc rady. Zejména má-li býti poučný a zajímavý. Žádám ji tedy o radu. Zatím váhav rozmýšlím, co by bylo vhodno. Posléze ještě čajník vymysleti musím. S oním si poraditi je nesnadné. Myslelav jsem si, tedy spíše Cudla myslelav, že bych měla zahráti hudební part, či árii. Nejsem si však jista, zda umím toliko virtuózně hráti, abych ostatní její spoluposluchače neohlušila. S největší pravděpodobností by dílo zmutilováno (= zkomoleno, znetvořeno) bylo. Jak lze naučiti ostatní činnost, pokud člověk neznalec jest? Jediné, co ovládati umím je kompas, pokud nefungující není. Nemám tušení, co by ostatní pobaviti mohlo a pro mě netěžko se připravovalo. Děkuji jí za odpověď, i když vpřed tuším, že ani ona nebude věděti, jak mi pomoci a jak vymotati mě z nevědomosti. Přesto jí děkuji a vinšuji hezké volnodny...